ПОЗИЦИЯ НА БСП – Ямбол

във връзка с емоционалния брифинг, свързан с оставката на изпълнителния директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон” д-р Димитър Рунков

1. За БСП Ямбол доизграждането на Новата болница, нейното оборудване и осигуряване на висококвалифицирани медицински специалисти е въпрос от първостепенна важност. За това работим от години както на местно равнище, така и на национално чрез нашите представители в Народното събрание. Служебният министър на здравеопазването потвърди публично ангажимента на неговия екип към МБАЛ „Св.Пантелеймон“ на среща с Кристиан Вигенин.

2. Надяваме се, че оставката на изпълнителния директор д-р Рунков няма да застраши дейностите по изграждането на болничния комплекс и изразяваме притеснение от заплахата му, че докато бъде избран нов директор ще подписва само и единствено ведомостите за заплати. Фактът, че второ правителство отхвърля неговата кандидатура не е оценка за неговите способности като лекар и приветстваме факта, че е решен да се посвети на своите пациенти.

3. Вярваме, че в МБАЛ „Св.Пантелеймон“ има и други подготвени кадри и разчитаме, че в обявения нов конкурс  ще участват силни кандидати и ще спечели най-подготвеният от тях.

4. Уважаваме д-р Рунков като лекар и професионалист и безусловно зачитаме неговото достойнство. Считаме обаче, че политизирането на темата не е от полза за бъдещето на здравеопазването в Ямболска област, още повече, че не БСП  е имала директор на болницата, който е бил водач на нейни листи.

Пресцентър