Поздрав за 35 семейства, връстници на община „Тунджа“

В Деня на християнското семейство и по повод 35-годишнината на община „Тунджа“, общинското ръководство поздрави 35 тунджански семейства, връстници на общината, които са сключили граждански брак преди 35 г. и продължават да живеят и да работят в тунджанските села.
Поздравителните адреси бяха връчени от кметовете и кметските наместници по селата, а кметът на общината Георги Георгиев поздрави лично две от семействата, които работят в Тенево – семейство Комитови и семейство Бабурови.
Димитър Комитов е кмет на с. Тенево вече втори мандат, а съпругата му Къня Комитова е учителка и целият й педагогически път е преминал в училището в селото. Лекарите на с. Тенево – Христо и Катя Бабурови работят в селото повече от 35 години и се грижат за здравето на теневци и на жителите на близките села.
„Ние се гордеем с такива хора като вас, това е скелетът, основата – семейството и хората, които живеят в нашите прекрасни тунджански села и в нашата община. Това ни съхранява през годините като общност, обединени в своите семейства, обединени в общността на нашите села, хора работещи почтено и отговорно“, ги поздрави тунджанският кмет и допълни: „Благодаря ви, че сте създали тук семействата си и че сте останали да живеете и работите в нашата община“.
Катя Бабурова сподели, че с нейния съпруг Христо се познавали по-рано, но с. Тенево е вдъхновило тяхната любов, защото са създали семейство покрай съвместната работа. Когато ги питали откъде са, те казвали от Тенево, защото не е важно къде са родени, а това, че 35 години са работили в селото и продължават да го правят.
Къня Комитова също сподели, че работата ги е събрала в Тенево, където са се родили и децата им. Тя пожела на всички семейства да са живи и здрави и да се радват на разбирателство и сполука.