Поетът Недялко Йорданов – специален гост на премиерата на романа в стихове „Острови в душата“ в Ямбол

Поетът Недялко Йорданов ще бъде специален гост на премиерата на романа в стихове „Острови в душата“ на 17 октомври в ямболския Безистен от 17:30 часа. Автор на книгата е родената в Ямбол писателка Мария Панайотова.

Авторката е носителка на редица награди, сред които златна купа за поезия, първи награда от международния конкурс в Анкона, Италия, от националния конкурс „Ерато”, наградата на Съюза на българските писатели за детска литература за предпоследната й книга „Дневникът на един беладжия“ (2021 г.), както и на специална награда от поетичния конкурс в памет на поета Йордан Кръчмаров „Сол за живите“ (2023 г.).

Срещата в Безистена на 17 октомври предоставя възможност на любителите на литературата да се насладят на творчеството на Мария Панайотова и да чуят мнението на любимия на поколения българи поет Недялко Йорданов за нейната нова книга „Острови в душата“.

Премиерата на романа е едно от многото културни събития, които Община Ямбол организира, за да подкрепи и насърчи творчеството на талантливите местни автори.

Община Ямбол отправя покана към всички любители на книгите да присъстват на премиерата.