Подполковник Иван Иванов е новият командир на 42 механизиран батальон

Тържествена церемония по сдаване и приемане ръководството на 42 механизиран батальон се състоя на строевия плац в района на формированието в Ямбол в края на миналата седмица. Досегашният ВрИД командир майор Златко Белев сдаде длъжността „Командир на военно формирование 52590” на подполковник Иван Иванов.
Строят бе приет от бригаден генерал Станимир Христов – командир на 2- ра Тунджанска механизирана бригада, в присъствието на комисия за сдаване и приемане на длъжността, както и представители на служби и военни формирования от гарнизон Ямбол.
След прочитането на заповедта на Министъра на отбраната Тодор Тагарев за назначаване на подполковник Иванов, както и кадрова справка, се състоя предаване на представителното знаме на батальона между стария и новия командир, като подполковник Иван Иванов, се закле да го пази чисто и неопетнено.
В обръщението си пред строя бригаден генерал Христов благодари на майор Белев за успешно изпълнените задачи като ВрИД командир, като изрази увереността си, че ще продължи с професионализъм представянето си в батальона като офицер. В знак на благодарност той му връчи грамота, стъклен плакет и монета на командира. Бригаден генерал Христов пожела висок дух за успехи на подполковник Иванов и му връчи поздравителен адрес и книга. От своя страна двамата офицери изразиха благодарност за оказаното доверие, положителната оценка и подкрепата от командването на бригадата.
След инспекторско изпитване и тържествен марш се състоя официалното подписване на акта от приемащия и сдаващия длъжността и неговото утвърждаване от бригаден генерал Христов.