Победителите от Литературния конкурс за есе „Майчице свята”

В синия салон на читалище „Съгласие 1862” се проведе награждаването на победителите от Литературния конкурс за есе „Майчице свята” по случай Благовещение.
Конкурсът се организира за 15 път от НЧ„Съгласие 1862” и „Инър уил” клуб -Ямбол. В него взеха участие 73 ученика в три възрастови групи. Първо място в първа възрастова група зае Нели Георгиева – ІІ клас, второ и трето място съответно са Стефани Христова – ІІІ клас и Алекс Емандиев – ІV клас и тримата от НУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Във втора възрастова група І място беше присъдено на Рада Николова – VІ клас от ПГПЧЕ „Васил Карагьозов”, второ място на Дара Ганева – V клас от ПГ „Васил Левски”, Литературно студио при ОДК и трето място – Марина Маринова от ОУ „П.Р.Славейков”.


В групата на най-големите 9 – 12 клас на първо място е Мина Стоянова – ІХ клас от ПГПЧЕ „Васил Карагьозов”, на второ място -Марияна Василева и на трето място Мария Начева и двете от ПГИ „Г.Ст.Раковски”, град Ямбол.
И в трите възрастови групи бяха присъдени и поощрителни награди. Наградените получиха грамоти и предметни награди. Наградите връчи председателят на „Инър уил” клуб Пламена Стоева.
В концертната програма по случай Благовещение взеха участие изпълнители от Детска музикална школа с ръководители Антоанета Кирилова и Ели Попова, от школата по поп и джаз пеене с преподавател Мария Ангелова,  както и от Вокална група „Бижу” с художествен ръководител Павлина Христова. Водещи бяха  Десислава Славова и Ростислав Стефанов от Театрална група „Палечко” с ръководител – режисьорът Атанас Жеков – Кроко.