Пияни шофьори зад волана

На 3 ноември, около 20:00 ч. в Ямбол, комплекс”Граф Игнатиев”, е спрян за проверка лек автомобил „Рено Клио“, управляван от Ж.П. /43 г./ от Ямбол, при която е установено, че водачът е седнал зад волана след употреба на алкохол. При тестването техническото средство е отчело – 1,77 промила концентрация на алкохол в издишания от шофьора въздух. Ж.П. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 3 ноември в 21:10 ч. на път III-555 /Ямбол от с. Безмер/ е настъпило пътнотранспортно произшествие, при което на влизане в града лек автомобил“ Рено Клио“, управляван от Г.Д. /60г./ от  Ямбол, движейки се със скорост несъобразена с конкретните условия напуска пътното платно вляво и влиза в канавката. По автомобила са нанесени значителни материални щети. При извършената проверка на водача за употреба на алкохол техническото средство е отчело – 2.34 на хиляда съдържание на алкохол в кръвта, изчислено чрез издишания въздух. На водача са съставени два  АУАН по ЗДвП, протокол за ПТП и му е издаден талон за медицинско изследване. Работата по случая продължава.

На 4 ноември в 01:15 ч. в Ямбол на ул.”Индже войвода” полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от М.Т. /29 г./ от  гр. Самоков. В хода на проверката е установено че водачът шофира, след употреба на наркотични вещества или техни аналози, установено по надлежния ред с полеви тест. На М.Т. е издаден талон за медицинско изследване и му е съставен акт за установено административно нарушение на ЗДвП. Работата по случая продължава.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f