Петнадесето областно ямболско изложение за пчелни и местни продукти

На 25 януари ще се проведе 15-то областно изложение на пчени и местни продукти, организирано от фондация „Ямбол – вкус и традиции“. 

По време на изложението през януари ще можете да се запознаете от първо лице и да опитате продукти на производители от територията на Област Ямбол. В навечерието на месеца на виното и любовта три местни винопроизводителя ще представят своите вина – Вила Меден от с. Меден кладенец, земеделският производител Росица Стойкова от с. Иречеково, както и Винарска изба Лозенец от едноименното стралджанско село, които, наред с друго, произвеждат вино от местния сорт „Мискет червен“. Редовните пчелари от общините Болярово, Елхово, Стралджа и „Тунджа“ отново ще зарадват ямболци с богатото си разнообразие от качествени мед и пчелни продукти. Отново на изложението ще бъдат и лавандулови продукти от с. Гълъбинци, община Тунджа, както и пресни и сезонни зеленчуци на младото семейство Петрови също от с. Гълъбинци. Петнадесетото областно ямболско изложение за местни и пчелни продукти се организира от нашата фондация „Ямбол – вкус и традиции“ в партньорство с Община Ямбол и Ямболската търговско-промишлена палата.

Вярваме, че това вече утвърдено събитие помага на потребителите да създават контакт  с местни производители и ценят, търсят и консумират местни продукти. Събитието е важно и за производителите от територията на Ямболска област, защото им дава видимост и възможност да създадат трайна мрежа от ценители на своите продукти.   

Ще се радваме, ако посетите изложението, което ще продължи от 08:00 до 17:00 ч. на 25.1.2024 г. (четвъртък) на площад „Освобождение“ (пред Безистена) – южна страна.