Петнадесетото издание на Тунджански литературни дни започна от сeло Овчи кладенец

В рамките на Тунджанските литературни дни, на 10 април 2023 г. в Народно читалище „Мисъл-1931“, с. Овчи кладенец, се проведе среща, посветена на 90 г. от рождението на поета, сатирика и преводача Александър Миланов.

Председателят на Дружеството на писателите в Ямбол Тенко Тенев откри срещата, подчертавайки, че тази година е Петнадесетото издание на литературните дни, които по традиция винаги започват в Овчи кладенец – „обетовано място на много талантливи творци“.

След неговите думи Димитър Бечев – директор на Регионална библиотека – гр. Ямбол, разказа характерни моменти от житейския и творчески път на Александър Миланов, като започна от емблематичната „Анатема“. Той изтъкна, че през последните години писателят е издал много добри, плътни като образ и настроение сатирични стихосбирки.

За невероятния поет, сатирик и преводач говори и писателят Любомир Котев. Той припомни и неговия изследователски, задълбочен труд за Бояджишкия бунт.

С вълнение и обич към родното си място – село Овчи кладенец, към присъстващите се обърна и поетът Илко Капелев, споделяйки спомени от интервюта, срещи и лични разговори с Александър Миланов.

 В края на литературната среща поетесата Иванка Тонева рецитира свои творби, а талантливите деца Патрисия, Татяна, Гергана и Ивайло изпратиха нея и останалите гости със стихове и песента „Хубава си, моя горо“.