Партиите се споразумяха за съставите на секционните избирателни комисии на територията на община „Тунджа“

     На проведените при кмета на община „Тунджа“ консултации представителите на парламентарно представените партии се споразумяха за съставите на секционните избирателни комисии на територията на общината за предстоящите на 2 октомври избори за народни представители в 48-то Народно събрание. За улеснение на партийните представители беше предложено примерно разпределение по селата и секционните комисии според решението на Районната избирателна комисия, което определя броя на членовете и ръководството за всяка партия. Всички представители подчертаха, че разпределението е справедливо и не поискаха корекции с изключение на разменени секретарски места в СИК в две от селата.
      В общината ще бъдат разкрити 49 секционни избирателни комисии, в състава на които влизат общо 363 членове, като 147 от тях са ръководни длъжности.
     Най-голямата парламентарна партия в миналото Народно събрание – „Продължаваме промяната“, ще има 60 места в СИК в община „Тунджа“, от които 42 ръководни длъжности, ГЕРБ – СДС ще има 57 места, от които 37 в ръководството на СИК, ДПС ще има 50 места и 22 в ръководството, БСП – 49 места, от които 16 в ръководството, „Има такъв народ“ – 49 места, от които 10 в ръководството, „Възраждане“ – 49 членове и 8 в ръководството.