Парламентарни избори 2021: Янко Янков и Петър Чобанов в битка за мандат в Ямбол

   

Янко Янков и Петър Чобанов са кандидати, съответно от политическата и гражданската квота на ДПС за 31-ви Ямболски многомандатен избирателен район

 

Рестарт на бизнеса – това ще е една от основните задачи на кандидатите на ДПС, ако бъдат избрани за народни представители. Това стана ясно от разговора на Янко Янков – водач на листата и Петър Чобанов – втори в листата с Мария Цънцарова в „120 минути“ на bТВ.

„Избирателите да подкрепят г-н Янков и листата на ДПС, тъй като това е листата, която съчетава партийния опит – умения, качества и експертиза, с гражданския такъв, с моите 20 години преподавателски стаж, позициите, които съм заемал, с което ще сме полезни и национално ниво и в Ямбол“, посочи Петър Чобанов.

„Бъдещето на българската политика е в доброто съчетание на политическата дейност с експертизата. Г-н Чобанов е доказал, че е един от най – добрите икономически експерти в България. Ние се познаваме с него от 2009 г. и аз съм се убедил в това много пъти и за мен е чест, че заедно с него водим нашата кандидатска листа в Ямбол“, отговори на свой ред Янко Янков, водач на листата за 31 МИР – Ямбол.

Янков заяви, че през последните години се е занимавал основно с партийна дейност като зам. председател на ДПС.

„Това, което знам от д-р Ахмед  Доган е, че избори се печелят, когато се започне активна работа от края на предходните избори и за нас беше изключително важно да имаме актуално, точна информация, да имаме много добра организационна дейност и да се запознаем на място с реалните проблеми на България, да можем да ги презентираме точно и конкретно“, посочи той.

Петър Чобанов пък посочи, че за ДПС е важен отборният успех,  а сред приоритетите е връщането на нормалния ритъм на бизнес средата у нас. По думите му по инвестиции в икономиката страната се е върнала на нивата на 2006 г., със загуба и на много работни места.

https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/v-bitkata-za-tvoja-glas-janko-jankov-i-petar-chobanov-ot-dps.html

Купуването и продаването на гласове е престъпление