Парламентарни избори 2021: Татяна Дончева в Ямбол

Председателят на „Движение 21″ и лидер на Коалиция ‘Изправи се! Мутри вън“ Татяна Дончева бе на посещение в Ямболска област. Целта на визитата ѝ бе да подкрепи ямболската листа на формацията и да разговаря с граждани от региона. Дончева посвети посещението си на ямболлията и неин колега, юристът Любен Корнезов, който по думите ѝ има значителна заслуга за приемането на новата Конституция и е имал важна роля в българския политически живот и в развитието на съдебната система като министър на правосъдието.

„Посещението ми започна от община Болярово, където говорихме доста продължително, около три часа, за проблемите на малките общини. Най-важното за тях е да имат надежда за бъдещето, което минава през подобряване на образованието, здравеопазването и социалните услуги. Програмата Странджа-Сакар трябва да бъде възстановена, възобновена и преосмислена, което ще съдействаме да се случи в новия парламент”. Това заяви Татяна Дончева пред медиите.

Тя, заедно с кандидатите за народни представители на коалицията, дадоха пресконференция пред сградата на Съдебната палата в Ямбол. „Реформата на съдебната система е задължителна, за да постигнем справедливост, справедливост и пак справедливост”, бе категорична Дончева. Според нея, реформата е свързана с няколко стъпки, които са обединили един по-широк обществен консенсус. „На първо място това е закриването на специализирания съд и прокуратура, които бяха използвани от досегашната власт за бухалка и за рекет на бизнеса и общините. Предстои избор на нов висш съдебен съвет. Надявам се той да е реформаторски, като пред него ще бъде поставен и въпросът за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. Това, каза още Татяна Дончева.

Относно ямболската листа на коалицията, тя заяви, че са заложили на авторитетни граждани и професионалисти, а в нея има съчетаване на партийни и граждански формации без да се противопоставят едни на други. „На първо място като критерий за избора е хората да стават за работата, която ще вършат. Станчо Ставрев ще бъде преизбран за депутат”, бе категорична Татяна Дончева.

„Нашият стремеж е заедно с гражданите да напишем, да формулираме следващите политики, които да направят България, града и региона ни по–социални, по-привлекателни, по–добро място за живеене. Ние вярваме, че общественият дебат и експертизата на всеки от нас, от вас, ще направят от идеите и предложенията наистина легитимни, прагматични и съдържателни национални цели и приоритети, от които днес България има спешна нужда”, заяви водачът на листата Станчо Ставрев.

Посещението на председателят на „Движение 21″  завърши с участие в инициативата „Кафе с кауза“ в Сити център Ямбол. В рамките на събитието бяха проведени срещи с бизнеса, с културните дейци и с юридическата общност.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Текст и снимки: netnews.bg