Парламентарни избори 2021: ПП „Републиканци за България” – Ямбол представят: „Политически калейдоскоп” – поуки от историята

Двуизмерни макети на човешки фигури в реален размер, представляващи образи на известни политици от близкото минало, вече могат да видят жителите на Ямбол и областта през втората половина на м. март. Инициативата е израз на желанието на ПП „Републиканци за България” – Ямбол да сме реално полезни на гражданите, провеждайки едновременно с предизборните срещи и своеобразна образователна кампания на историческа тематика. Експозицията включва 10 фигури на известни държавници от миналото – Александър Батенберг, Стефан Стамболов, Константин Стоилов, Александър Малинов, Цар Фердинанд, Александър Стамболийски, Георги Димитров, Тодор Живков, Цар Борис Трети и Желю Желев. Информация за тях ще бъде представена също чрез фотоси и текст.

Експозицията е разположена на пешеходната зона в центъра на Ямбол, като в определени дни ще „гостува” в някои от кварталите, както и в градовете Елхово и Стралджа. Гражданите  могат да придобият по-реална представа за образите на десетте държавници, да се информират за техния живот и дейност, да си направят снимка или селфи,  да си вземат сувенир /магнит/ за спомен.

Основното послание на инициативата е, показвайки предимствата и недостатъците на тези държавници, техните постижения и неуспехи, да не забравяме историята си. Да се поучим от миналото, да сме по-разумни в настоящето и по-отговорни за бъдещето.

Да изградим стабилна и силна република и да имаме държава с правила!

Купуването и продаването на гласове е престъпление