Парламентарни избори 2021: Петър Чобанов, ДПС: По време на кризата се допуснаха стари грешки със задържани до последно плащания

    По време на кризата се направиха същите грешки, каквито се допуснаха и през 2009 и 2010 година, а именно – задържани плащания до последния момент. Това заяви в предаване по бТВ вторият в листата на ДПС за 31 МИР- Ямбол Петър Чобанов. 

  „Финансовата политика преди кризата трябва да се разграничи с тази по време на кризата. Преди кризата въпреки редица несъответствия с нормалната финансова политика и най-вече големите харчове през декември, когато се концентрира най-голям процент от разходите, изглеждаше като, че  се постигат някакви резултати“, допълни той. 

   „През декември 2020г. 30% от разходите за субсидии, издръжка и капиталови разходи са похарчени само за месец. Преразпределението в БВП тогава стига 50%. Това е страшна неефективност, която така и не се научиха , че не се прави така. Трябва постепенно през годината да бъдат харчени тези пари, че дори и в кризисен период. За да стигнат парите до хората, трябва да се въртят по-бързо. Това е стар принцип в икономиката – повече обороти създават повече продукт. За съжаление грешките не са научени и се повтарят. Те имат користна цел – парите да стигнат до този, до който те решат, а не до този, до който трябва да стигнат – нуждаещите се хора в тази криза“,  каза още бившият финансов министър Петър Чобанов. 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление