Парламентарни избори 2021: „Изправи се. БГ“: За достойнството на нашия народ

Уважаеми жители на област Ямбол,
Приятели,
Тук, на това място, село Бояджик, през 1876 г. се случва безпрецедентен човешки геноцид, едно от най – големите зверства в българската история, сравнимо единствено и само с Баташкото клане.
Тук, на това място, където днес се издига гордо паметникът Априлец, са посечени живи 50 български младежи в безмилостното и безпощадно „кърваво хоро“. В Бояджишкия бунт и в последвалото го жестоко клане загиват 170 души – мъже, жени и деца. Загиват и двама свещеници. Загива и дядото на създателя на компютъра Джон Атанасов.
Днес и утре сме тук, за да засадим 50 млади кипариса – точно толкова, колкото са българските юнаци, посечени живи на това място от Шефкет паша в онова безпаметно, варварско, брутално и нечовешко „кърваво хоро“. Заедно с гордите наследници на тези смели българи искаме да напомним, да подчертаем и никога да не забравяме, че достойнството на един народ е в неговата памет, че куражът да се изправиш е пътят към свободата.
Такава ще бъде кампанията ни, кампанията на ямболската листа на Изправи се.БГ – съзидателна, с нравствени и патриотични послания, с каузи. С хора, които носят България в сърцата си.
Тук с нас е и един достоен за уважение българин, респектиращ с таланта да създава шампиони, да мотивира и вдъхновява. В нашата инициатива се включи почетният гражданин на община „Тунджа“, легендарният боксов треньор, патриотът Димитър Мутафов. Благодарим на кмета на село Бояджик и на местната общност за съпричастността в тази родолюбива инициатива! Помня още думите на президента Румен Радев тук, на това място: „Бояджик е символ на славната и нерядко трагична българска история. Символ на непокорния български дух, който се е стремял винаги към свобода, достойно и просветено бъдеще“.
Уважаеми жители на област Ямбол,
Приятели,
Време е отново да се изправим ЗАЕДНО
За достойнството на нашия народ,
За новите национални идеали,
За честна, човечна, просперираща, просветена и социална България,
с номер 18!
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление