Парламентарни избори 2021: Д-р Веселка Христамян /Тополска/: Системата на здравеопазване в България е болна и нефункционираща

Здравето на българските граждани е нашата национална сигурност!
Ние от Демократична България вярваме, че не болестта и нейното лечение, а здравето и неговата превенция е нужно да превърнем в национална политика!
Една нация няма бъдеще без здрави хора!
Ние вярваме, че най-важният фактор за добре функционираща здравната система, това са хората работещи в нея. За нас тяхното благополучие е от голямо значение!
 
❗️10 000 000 000 лева се харчат годишно за здравеопазване в България. От тях около 5,5 млрд. през здравните осигуровки на българските граждани и поне 4,5 млрд. извън официалните осигурителни канали.
👎Като данъкоплатци и потребители, българските граждани осигуряват огромните печалби в съществуващия модел на здравеопазване, но повечето от тях получават нискокачествено, недостъпно, неефективно и често забавено лечение, за което са принуждавани да доплащат от джоба си.
👎Здравеопазването се сочи като сектор с повишени нива на корупция, лобизъм, обслужване на частни и политически интереси, с отслабени и нефункциониращи контролни механизми и свръхбюрократизирани правила – в ущърб на хората, тяхното здраве и дълголетие.
❗️За Демократична България здравето на отделния човек и общественото здраве са най-висша ценност, основен приорите и част от националната сигурност на страната!
 
✅ЩЕ РАБОТЯ ЗА НУЖНИТЕ, ИСТИНСКИ РЕФОРМИ В СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!
 
За ново начало. Твоята България – Демократична България. С номер 23 и преференция 102!
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление