Парламентарни избори 2021: Веселка Христамян/Тополска/ – За навременно, модерно и качествено здравеопазване

  Д-р Веселка Христамян /Тополска/ –  кандидат за народен представител от листата на Демократична България за 31 МИР-Ямбол 

Д-р Веселка Христамян е лицево-челюстен хирург с 31 годишен стаж.. Тя е и университетски преподавател . Член е  на Националния съвет на “Да, България!”.

Д-р Христамян е магистър по “Дентална медицина”, Специалист по орална и по лицево-челюстна хирургия, магистър по “Здравен мениджмънт”, магистър по “Публична администрация”, а към настоящия момент и студент по “Право” към Бургаски свободен университет. Има множество научни публикации и участия в национални, и международни издания. Член е на Национален експертен лекарски борд и на европейската асоциация EACMF. Член е на Националната комисия за финансово подпомагане към Българския зъболекарски съюз (БЗС) . Работи с всички съсловни и непрофесионални организации за създаване на политики по превенция и промоция на общественото здраве и за изграждане на електронно здравеопазване. Работи активно с граждански сдружения и професионални организации в  страната, ориентирани към екологична проблематика.

Веселка Христамян отказва да бъде съучастник в процеси, които поставят в центъра на системата болестта и нейното финансово измерение, вместо здравето и неговата превенция. В ресор “Здравеопазване” ще работи за въвеждането на електронно здравеопазване, както и за подобряването на денталното и репродуктивно здраве. В ресор “Околна среда” тя се ангажира с темата за качеството на атмосферния въздух.

Веселка е на 50 години. Тя е родена в Ямбол. Омъжена е и има една дъщеря, която както останалите членове на семейството, е приела лекарската професия за своя съдба. Харесва музикално-хоровото изкуство. Обича да чете книги с „душа“. Неосъществен пътешественик.

За навременно, модерно и качествено здравеопазване гласувайте с №23 и преференция 102

Купуването и продаването на гласове е престъпление