Парламентарни избори 2021: „БСП за България” започна кампанията със силна листа, ясна програма и амбиция за победа

Със силна листа, ясна програма и амбиция за победа  „БСП за България“ започна кампанията, представяйки листата за Ямболски избирателен район в общините Елхово, Стралджа и Болярово. След откриване на кампанията в Ямбол, кандидатите за народни представители проведоха срещис членове и симпатизанти на левицата в трите общини.

Подкрепете „БСП за България“, за да има силно ядро на промяната в новия парламент, призова водачът на листата на левицата за Ямболски избирателен район Кристиан Вигенин при представянето на кандидатите за народни представители в Елхово.

БСП има ясен план каква промяна е нужна на България, каза още той и допълни, че коалицията има амбицията изцяло да промени модела, по който се развива станата през последните години.

„БСП за България“ е за реална справедливост в държавата, съществена промяна в съдебната система, прекъсване на връзката между мафията и държавата, разделяне на партията ГЕРБ от държавата, прекъсване на олигархичните зависимости, защото чрез парите олигархията получи политическа власт и всичко, което се случваше не беше в интерес на хората, а в интерес на икономически кръгове, подчерта още водачът на листата.

„Изборите на 4 април са като разделна линия, те ще определят дали България ще върви напред към по-добро бъдеще, или ще остане в сегашното състояние и да ставаме все по-зле“, коментира представителят на община Елхово в листата Стоян Овчаров, който разясни приоритетите в областта на енергетиката.

БСП винаги е поставяла на първо място интереса на хората, подчерта при представянето в Стралджа Кристиан Вигенин. Той изтъкна, че листата е млада,  в нея са избрани честни и почтени хора, професионалисти в най-важните за левицата и за България сфери, които взаимно се допълват.

Не бива вирусът и пандемията да ни плашат, каквато е целта на правителството – да откаже хората да гласуват, да намали избирателната активност и да направи така, че купеният и контролираният вот, който е основен за ГЕРБ, да има по-голяма тежест, коментира той и призова хората да излязат и да гласуват, защото България има нужда от коренна промяна.

Предлагаме нов модел за пресичане на гигантската корупция, която е овладяла държавата, и на всички равнища източва парите и ресурсите, които вместо да стигат до хората, отиват в кръговете около властта и се присвояват, а много малка част се влагат в проектите и затова те са некачествени, каза още водачът на листа и заяви, че „БСП за България“ ще прекрати контрола на олигархията над управлението.

 

 

Представителят на община Стралджа в листата и най-млад участник в листата учителят Койчо Койчев сподели удовлетворението си, че най-сетне политическа сила като БСП предлага качествено различни подходи за разрешаване на проблемите в сферата на образованието и науката – прекратяване подмяната на българската история, премахване на делегираните бюджети, да се финансират само държавни и общински училища, въвеждане на един учебник по предмет за един клас, заделяне на 5 % от Брутния вътрешен продукт за образование.

Нека заедно да променим управлението и да дадем шанс на България да тръгне по нов път, призова при представянето в Болярово водачът на листата Кристиан Вигенин.

„Болярово се превърна в един от символите на съпротивата срещу беззаконията на властта. Вие направихте така, че заедно успяхме да отстраним председателя на Българската агенция по безопасност на храните и министъра на земеделието, но нека сега заедно да отстраним и министър-председателя Бойко Борисов“, обърна се той към присъстващите и припомни, че премиерът и ръководената от него организирана престъпна група, която е превзела България, направиха всичко възможно да вгорчат живота на хората от община Болярово и да ги прогонят – избиха животните, за да няма поминък, искат да отровят земята с добива на злато, извадиха някои от боляровските села от районите с природни ограничения, за да им намалят субсидиите. „Нека заедно да изберем ново управление, което да се отнася с уважение към вас и да ви подкрепя“, призова водачът на листата.

Той изтъкна, че „БСП за България“ е единствената коалиция с предизборна платформа, която може веднага да се превърне в управленска програма и само те имат шанс да отстранят ГЕРБ от управлението, въпреки нароилите се формации, самопровъзгласили се за опоненти на властта. Той предупреди, че ако се пръснат гласовете в повече формации, ГЕРБ отново ще успее да ги напазарува и да си осигури мнозинство за поредния мандат и ново 4-годишно безвремие.

Представителят на община Болярово в листата Нина Терзиева се обърна емоционално към съгражданите си и ги попита дали не са се уморили да слушат, че са малки и затова нямат достъп до инвестиции за инфраструктура, до работни места, здравеопазване и образование? Крайно време е това да спре и да се промени!, беше категорична тя и припомни, че заедно с кмета Христо Христов са създали програмата за инвестиции „Странджа-Сакар“, която е станала и част от прлатформата на „БСП за България“, но сега е време тя да бъде реализирана, за което е нужно друго ниво на представителство.

Всички представители на листата имаха възможност да споделят приоритетите от програмата на левицата в тяхната област – Божидара Божилова – за подкрепа на културата, Капка Йоргова за социалната политика към младите и семействата и възстановяване на справедливостта между поколенията чрез преизчисляване на пенсиите. Георги Чалъков говори за планираната подкрепа на малкия и среден бизнес, който е гръбнакът на икономиката и по-сериозно подпомагане на по-малките земеделски производители. Той изтъкна и че само „БСП за България“ е за реална финансова децентрализация, която планира част от данъците на хората и на бизнеса да остават в общините и да решават проблемите на хората. Д-р Райно Георгиев разясни как левицата може да подобри здравеопазването, но изтъкна, че освен коронавирус има и политически вирус и призова хората на 4.04 да не се страхуват от Ковид 19 и от мутрата и да излязат да гласуват с номер 4 в бюлетината, за да покажат, че са горди българи.

Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ продължават срещите си с хората, за да разяснят какво предлага левицата за промяната на България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление