Парламентарни избори 2021:ВМРО откри предизборната си кампания в Ямбол с водосвет за здраве и успех

С молебен в най-старата църква в Ямбол  „Света Троица“ в кв. Каргона ВМРО-Българско национално движение откри официално предизборната си кампания. На водосвета за здраве и успешни дела, който бе отслужен от отец Жельо, присъства водачът на листата на ВМРО    в 31 МИР-Ямбол депутатът Мария Цветкова. Свещички за здраве и благополучие запалиха и останалите кандидати за народни представители на ВМРО в Ямбол – кметът на с.Маломир Тодор Налбантов, инж. Емил Попов – представител на бизнеса и адвокат Доника Панайотова – председател на Женската организация в областта и секретар на областното ръководство. На откриването на кампанията присъства и новоизбраният председател на ВМРО в Елхово – 21-годишният Георги Янузов. 

Водачът на листата Мария Цветкова каза, че неслучайно от ВМРО започват участието си в надпреварата за народното дело с молебен в най-старата църква в Ямбол “Света Троица”, която е съхранила вярата и духа на ямболии през най-тежките времена на турското робство. Молебенът и водосветът за здраве и благополучие са част от нашата християнска традиция. В кампанията от ВМРО залагаме на доходите, семейните ценности и сигурността, допълни Цветкова. 

Ние от ВМРО винаги сме се оповавали на вярата. Влизаме пречистени в тази битка, без излишни обещания. С обещанието, че ще работим за интереса на жителите в областта, заяви вторият в листата Тодор Налбантов. 

Тръгваме с позитивна кампания, държим на българското и ще следваме нашите български традиции, каза Емил Попов, трети в листата. 

Започваме тази кампания с надеждата да постигнем нещо по-добро за децата ни и по-добро бъдеще за всички нас, допълни Доника Панайотова, четвърта в листата. 

Лозунгът България над всичко обединява идеологията и каузата на ВМРО, която е с номер 1 в интегралната бюлетина. 

Ето и пълната листа на ВМРО в Ямбол:

  1. Мария Йорданова Цветкова – родена на 30 април 1975 г. в гр. Ямбол. Завършва ПТГ „Иван Райнов“ в родния си град, а по-късно СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика, автор на военноисторически документални филми. От ноември 2019 г. е народен представител в 44-то НС от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ от 31-и изборен район – Ямбол. Член е на Комисията по културата и медиите и Комисията по вероизповеданията и правата на човека. Семейна с едно дете.
  2.  Тодор Иванов Налбантов – роден на 16 януари 1982 г. в гр. Ямбол. Завършва ТМСС „Христо Ботев“ в родния си град. В момента учи във Факултет „Техника и технологии“  – Ямбол към Тракийския университет в Стара Загора, специалност „Автотранспортна и земеделска техника“. Земеделски производител, работил е и в сферата на туризма. От ноември 2019 г. е избран за кмет на с. Маломир, общ. Тунджа, където живее със семейството си. Председател е на Областния комитет на ВМРО-Ямбол. Семеен с едно дете.
  3. Емил Костадинов Попов – роден на 19 октомври 1964 в с. Генерал Инзово. Семеен, по образование е машинен инженер. Живее в с. Генерал Инзово. Представител е на бизнеса, собственик на ресторант. Член е на Областната контролна комисия на ВМРО. Ползва гръцки и английски език.
  4. Доника Панайотова Панайотова-Цонева – родена през 1977 г. в гр.Ямбол. С висше юридическо образование, адвокат към АК-Ямбол с над 16 годишен юридически стаж. Владее френски и английски език. Семейна с едно дете.
  5. Жана Павлова Борева – родена през 1979 г. в гр Ямбол. Завършила е средното си образование в Техникум по облекло и текстил – Ямбол. Работи в мебелна фабрика. Живее в с.Безмер. Семейна с две деца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление