Още едно състезание по спортен риболов на Гребния канал

Състезание по спортен риболов „Хвани и пусни“ в най-старата и популярна дисциплина у нас – плувката, ще се проведе на Гребния канал в Ямбол на 15 октомври от 10:00 часа. Инициатори на проявата са Клуб по спортен риболов „Видракс“ и Община Ямбол.

Организаторите съобщиха, че няма нито възрастово ограничение, нито такса за участие.

Всички участници в надпреварата ще получат подарък за риболовци. Отделно за най-добрите са предвидени и купи и медали, както и награди за участник, уловил най-тежката риба, за най-малък и най-възрастен участник.

Припомняме, че Гребният канал беше няколкократно пъти зарибяван от Община Ямбол. Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите, там са разрешени единствено спортни състезания на принципа „Хвани-пусни“. Целта е да се опазят и създадат оптимални условия за възстановяване на рибните популации.

По тази причина уловената риба от състезателите на 15 октомври ще бъде събирана в живарници, в последствие претеглена, премерена и върната обратно във водата. Процедурата ще бъде наблюдавана от Териториално звено „Рибарство и контрол“ –  гр. Ямбол към Изпълнителната Агенция по рибарство и аквакултури.