Още един столетник празнува в Болярово днес

smart
Община Болярово има своя нов столетник. Вековен юбилей на 6 февруари отбеляза дългогодишната учителка и общественик София Димитрова Георгиева, която живее в града.
Столетничката получи специални поздрави и пожелания за здраве от кмета на община Болярово Христо Христов, заместник-кмета Нина Терзиева и началника на отдел „Образование, социални дейности, култура, здравеопазване, вероизповедание, спорт и младежки дейности“ Златина Петкова. „За мен е чест като кмет на Община Болярово да Ви поздравя по повод Вашия 100-годишен юбилей и да ви пожелая здраве, дух и време, изпълнено с много любов и уважение от най-близките. Малко са тези, които имат възможността да преминат през изпитанията на цял един век. Изпитания, които са Ви давали сили да продължавате и са Ви научили на най-важните житейски уроци. Благодаря Ви за това, че като дългогодишен учител, предадохте тези уроци не само на своите синове, внуци и правнуци, но и на десетки жители на Община Болярово. Признателни сме Ви, че ни научихте на мъдрост и вяра, на търпение и добрина! Пожелавам Ви да бъдете още дълги години жива и здрава, да посрещате всеки нов ден с усмивка на лицето, а душата и сърцето Ви да бъдат изпълнени само с мир и любов! И помнете, че човек е на толкова години, на колкото се чувства! С дълбок поклон пред Вашите 100 години! “, каза в пожеланието си кметът.
На празника се бяха събрали и близките, които я зарадваха с огромна торта. София Георгиева има двама сина – Георги и Янко, четирима внуци – Николина, София, Кирил и Любомир, както и седем правнуци – Янко, Николай, Камен, Борис, Давид, Светослав и Кристияна. 
smart