Още един басейн в Ямбол предстои да бъде възстановен

След повече от 20 години, плувният басейн във факултет „Техника и технологии“ към Тракийски университет в Ямбол предстои да бъде възстановен. Тази добра новина беше съобщена от кмета на Ямбол Валентин Ревански и от ректора на старозагорския университет  проф. д-р Добри Ярков. Финансовите средства ще бъдат осигурени от двете институции.

„Тази инициатива е показателна, че заедно и със съвместни усилия могат да се случват значими и важни проекти за Ямбол.“, каза кметът на Ямбол Валентин Ревански. Той подчерта важното значение на спортното съоръжение, което ще се използва както от студентската общност, така и от гражданите и гостите на Ямбол, отразявайки приоритета на Общината за развитието на масовия спорт.

От своя страна, проф. Ярков изрази решимостта на Университета също да участва и инвестира в ремонта на плувния басейн, подчертавайки, че една от неговите мисии като ректор е да реновира и възстановява инфраструктурата на висшето учебно заведение.

Възстановяването на плувния басейн във факултета ще допринесе още повече за спортната култура и достъпността на качествени спортни съоръжения в Ямбол, подкрепяйки здравето и активния начин на живот на жителите на града.

Плувният басейн във факултета е проектиран и изграден по модела на общинския басейн при ЕГ „Васил Карагьозов“ в Ямбол. Припомняме, че, след като години беше забравен от всички институции, басейнът в езиковата гимназия сега е успешно възстановен и отново отвори врати в началото на 2021 година, привличайки голям брой посетители, сред които и много деца.