Официално откриха новия стадион в Бояджик

В истински празник за село Бояджик се превърна официалното откриване на спортния комплекс „Априлец“, което беше част от празничните прояви за Деня на община „Тунджа“ и 35 години от създаването й. В продължение на две години община „Тунджа“ вложи значителни общински средства, за да има Бояджик най-големия и най-поддържан стадион в региона.

С хляб и сол домакините посрещнаха гоститe, а церемонията беше подобаваща.

Мажоретен състав от гр. Тополовград даде старт на откриването, а кметът на селото Елена Маджарова изрази благодарността на жителите на селото и на футболистите на ФК „Априлец Бояджик – 2017“ за направеното от общината.

Кметът Георги Георгиев припомни, че общината е изградила футболно игрище с площ 8136 кв. м и размери 105 на 68 метра, което е затревено с тревна смеска, монтирана е автоматизирана поливна система, за отводняване е направен пръстеновиден дренаж, изградена е ограда, паркинг и подпорна стена, монтирани са трибуни, обновени са сервизните помещения и е поставен фургон. Той спомена и на  другите обекти в селото, ремонтирани с европейски и общински средства – училището, главната улица, водопроводът под нея, фасадата на детската градина и др. В знак на благодарност за направеното от общината домакините му подариха спортен екип на „Априлец“.

Областният председател на БФС – Ямбол Альоша Лужецки даде заявка за започване на втория етап от изграждането на комплекса, като подари мрежи за вратите на игрището за тренировки и удостои с почетни плакети спонсори на отбора.

Лентата за откриване на спортния комплекс прерязаха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, областният председател на БФС Альоша Лужецки, кметът на Бояджик Елена Маджарова и общинският съветник Кирил Писаров, а балони и бели гълъби полетяха в небето, за да отбележат паметното събитие.

Талантите на Бояджик – женската певческа група „Росна китка“ и детският танцов състав „Магия“, поздравиха всички присъстващи с песни и танци, а за да бъде празникът истински се изви и българско хоро.

Преди началото на важния за Бояджик мач с първенците от „Червена звезда“ с. Каменец футболистите на „Априлец Бояджик 2017“ положиха клетва, а като достоен завършек на празника извоюваха и победа с 2:0 над съперника.