ОУ“Любен Каравелов“ откри тържествено новата учебна година

   Най-голямото ямболска училище – ОУ“Любен Каравелов“ даде официален старт на новата учебна година. Дворът на учебното заведение се изпъстри от цветове и емоции след дългата лятна ваканция. Най-нетърпеливи и развълнувани бяха първокласници, които с любопитство прекрачиха прага на класните стаи. 

    Празничната програма беше поздрав към всички присъстващи, а специален гост на тържеството беше кметът Георги Славов. 

Уважаеми гости, скъпи ученици, учители и родители,
Поздравявам Ви сърдечно с откриването на Новата учебна година! Днес отбелязваме тържеството на духа и знанието. Пожелаваме на добър час на нашето бъдеще – децата.
Благодарим на Общински съвет град Ямбол, на фондация “ Лайтсорсос“, на родители и ученици за съпричастността и финансовата подкрепа при обновяване материалната база на училището, за да ни посреща то щастливо и усмихнато, отворило широко вратите за малки и големи ученици …
Мили първокласници,
Днес, водени от вашите родители за пръв път ще прекрачите прага на нашето училище. Тук ви посрещна вашата първа учителка. Доверете й се, бъдете усърдни в изучаването на четмото и писмото и вярвайте в успеха.
Пожелавам Ви да сте много усмихнати и щастливи.
Скъпи ученици,
Вие сте мостът към бъдещето, което изграждаме заедно. Повярвайте в собствените си възможности. Бъдете амбициозни и следвайте мечтите си.
Уважаеми родители,
Подкрепяйте своите деца в нелекия път на знанието, бъдете близо до тях, вдъхвайте им увереност, убеждавайте ги, че със своя труд и упоритост те ще станат знаещи и успешни хора.
Скъпи колеги,
На Вас пожелавам много сили и кураж, за да продължите и занапред да разпръсквате светлината на знанието около себе си. Пожелавам Ви вдъхновение и мъдрост във вашата просветителска мисия.

Честит празник и на добър час!

Таня Алексиева

Директор на ОУ“Любен Каравелов“