ОУ“Любен Каравелов“ : Днес училището ни празнува!

Патронният празник и 1 ноември – Денят на народните будители отбелязахме с тържествен водосвет за здравето и благоденствието на учители, ученици и техните родители.
Започнахме с празнична програма – песни и стихове за народните будители. Директорът на училището – г-н Тодор Тодоров тържествено връчи грамоти за високи резултати и утвърждаване името на училището на 11 ученици: Йоанна Иванова – 4 „в”, Мелиса Стоева – 3 „в”, Димира Кирова – 7 „а”, Цветозара Колева – 6 „г”, Дениз Танева – 4 „д”, Росен Пехливанов – 4 „д”, Божидара Амуджиева – 4 „д”, Александър Стефанов – 4 „г”, Мария Симеонова – 2 „б”, Константин Пехливанов – 2 „б”, Георги Митков – 2 „г” и МФ До-Ре-Ми-ни – 7 „а” клас.


Продължихме със спортен празник, в който взеха участие учениците от 3 до 7 клас. Трети и четвърти клас масово се включиха в играта „Народна топка”, петите класове опитаха силите си в състезание по теглене на въже, шестокласниците се надпреварваха в щафетни игри, а седмокласниците играха футбол и волейбол. С много усмивки, аплодиране, скандиране и най-вече забавление за всички, неусетно приключи днешният ден. А ето и победителите от състезателните игри: на първо място в дисциплината „теглене на въже“ са 5 „в” клас, на второ място – 5 „д” клас и на трето място – 5 „г” клас. В щафетните игри първо място грабнаха 6 „б” клас, второ място – 6 „в” клас и трето място за 6 „д” клас. Всички класове от начален етап бяха зарадвани с топки – подарък от училището. А по-големите ученици – с топки и грамоти за представянето си в състезанията.
Благодарим на всички – учители и ученици, които направиха този ден наистина празничен!

ТЪРЖЕСТВЕНО СЛОВО
Уважаеми гости и родители,
Скъпи ученици,
Уважаеми колеги,
На 1 ноември ОУ „Любен Каравелов“ – Ямбол чества своя патронен празник .
Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето. В този момент – повлияни от празничната атмосфера, впечатлени от делата на будителите, ние се прекланяме и пред делото на нашия патрон – Любен Каравелов.
Има нещо величествено в благородното дело на едно училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Обединява ни онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.
Скъпи учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност вие давате на младите хора увереността и силата, с която да вървят напред.
Желая ви здраве, целеустременост и успехи в отговорната мисия!
Скъпи ученици, на всички вас пожелавам да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на ОУ “Любен Каравелов“. Гордеем се с вашите постижения на регионални и национални състезания, олимпиади и конкурси и изключителни спортни успехи!
Убеден съм, че с вярата и усилията на всички ще успеем да утвърждаваме името и авторитета на нашето училище и ще продължим да „докосваме бъдещето”!
Честит празник на всички!

Тодор Тодоров
Директор на ОУ „Любен Каравелов”