Отличия за изтъкнати лекари

Годишните лекарски награди по повод предстоящия Световен ден на здравето – 7 април бяха връчени на специална церемония от кмета на община Ямбол Георги Славов.

Д-р Катерина Радева е носител на най-високото отличие в областта на здравеопазването в Ямбол – Награда на името на Хипократ.

Най-престижното отличие за постижения и принос за повишаване качеството на здравните грижи на името на Анка Александрова получи Таня Радкова, медицинска сестра в Отделението по хемодиализа на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – гр. Ямбол. Наградата й бе връчена от председателя на Общински съвет – Ямбол д-р Данаил Ибришимов.

За значителни заслуги в полагането на грижи за здравето на общността с Почетен знак „Герб на община Ямбол“ бяха отличени още 9 здравни работника. Това са д-р Татяна Владева, д-р Катя Добрева, д-р Мариана Колева, д-р Иван Банков, д-р Христо Стоев, Ирина Николова – мед. лаборант в МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, Михаил Качанов – фелдшер в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, Радостина Желязкова – мед. сестра в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и Пенка Добрева – мед. сестра в ДГ „Биляна“.

Годишните награди за медицина са знак на признание за постиженията, професионализма и отдадеността в работата на заслужили лекари и здравни работници. Отличията се присъждат на база постъпили предложения от съсловните организации и след утвърждаваното им с решение на Специализираната комисия към община Ямбол, съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол.