Откриха Клуб на пенсионера в село Овчи кладенец

На 6 октомври 2017 година отвори врати обновен Клуб на пенсионера в село Овчи кладенец. За откриването на клуба дойдоха голяма част от хората в трета възраст, живеещи в селото. Кратка музикална програма за „добре дошли” изнесоха самодейците при народно читалище „Мисъл-1931“.

На  гости на „новодомците“ бяха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев, кметът на селото Динко Динев, читалищният секретар Димка Георгиева, представители на официалните делегации от Република Беларус и Република Полша, представители на общинска администрация, жители на селото.

„… Най-сърдечно ви благодаря за добротата, с която ме посрещате. Пожелавам ви тук да намирате място за отмора и развлечения.“ – каза в приветственото си слово кметът Георгиев. Той пожела на всички много здраве, благоденствие и дълги години да се радват на новата придобивка в селото и дари клуба с нов плазмен телевизор.

До този момент възрастните жители на село Овчи кладенец не са разполагали със свой клуб. От сега нататък те ще могат да се събират и споделят житейски моменти и приятни емоции.

Това е тридесет и осмият „Клуб на пенсионера” в общината. Община „Тунджа“ финансира изцяло ремонтирането и обзавеждането на клуба.

След откриването на клуба всички гости имаха възможността да се насладят на представянето на новата стихосбирка „Империята на сърцето“ на поетесата Иванка Тонева, родом от село Овчи кладенец. Книгата е нейната 13 самостоятелна творба.

Стихосбирката представиха Тенко Тенев – председател на Дружеството на писателите в гр. Ямбол, Таня Хаджидимитрова – член на дружеството на писателите Ямбол, редакторът на книгата Димитър Бечев и издателя инж. Виолета Димитрова.

Новият клуб на пенсионера в село Овчи кладенец е продължение на активната социална политика , която провежда Община „Тунджа” за хората в третата възраст.