Открит урок по пътна безопасност

bty

Във връзка с приоритетните задачи, стоящи пред нашето общество за намаляване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, Ямболската червенокръстка организация продължава да реализира дейности за превенция на пътния травматизъм, като се поставя акцент върху работата с най – уязвимите:  децата и хората с увреждания. Инициативите се осъществяват съвместно с ОД на МВР, сектор „Пътна полиция“ и е възможност за пореден път всяка от институциите съобразно своята компетентност и отговорности да привлекат вниманието на обществото към съществуващите опасности през есенно-зимния период и да се опитаме да намалим риска от пътни инциденти с пострадали лица.        

         Мотото, което обединява усилията ни е: „Първи действия при пътнотранспортно произшествие. Заедно можем повече!“.

         По този повод и по инициатива на ръководството на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Веселиново, община Тунджа, на 09 октомври 2018г., БЧК-Ямбол,  РПУ – Тунджа и Детска педагогическа стая към община Тунджа, организираха открит урок по пътна безопасност с ученици от 1 до 4 клас и потребители на услуги на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Франциск“ . Основната цел е под формата на забавни игри и викторина, участниците да бъдат запознати с основните правила за пътна безопасност и поведение на пътя.    

         За финал, всички деца с помощта на техни учители и представителите от РПУ – Тунджа демонстрираха преминаване през пешеходна пътека, намираща се в близост до училището при спазване на правилата за пътна безопасност.

 

                                                         ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

bty