Открит урок в село Ботево

На 21.03.2019 г. в Народно читалище „Христо Ботев-1928“, с. Ботево, по инициатива на Стоянка Ковачева – учителка по български език и литература в ОУ „Христо Ботев”, се проведе изнесен урок по български език и литература на тема „Великден по света”.

В читалището ни гостуваха ученици от пети, шести и седми клас. Урокът проведоха Мима Контаки и Живка Танева – работещи в читалището. Бе представена презентация, чрез която учениците имаха възможност да научат за великденски традиции по света- в САЩ великденският заек крие яйца в градините на Белия дом, в Гърция на остров Корфу хвърлят керамични изделия през балконите си, за късмет през цялата година, в Швеция Великденската вещица, летейки в небесата на своята метла с чайник в ръка поздравява всички за празника.

Това бяха част от фактите представени по време на урока. Учениците откриха разликите между начина на празнуване по света и направиха съпоставка с обичаите в нашата страна. Часът бе интересен и различен. Очакваме с нетърпение следващите часове заедно.

Мима Контаки

секретар на НЧ „Христо Ботев-1928”, с. Ботево