Открит урок в седмицата на мобилността

В рамките на Европейската седмица на мобилността и пътната безопасност, на 24 септември 2021г. Ямболската червенокръстка организация проведе „открит урок“ с децата от Детска градина „Валентина“ в град Ямбол.

        Инициативата се осъществи по покана на г-жа Митка Тодорова, директор на детската градина и е част от дейностите, посветени на превенцията на пътния травматизъм, фокусирани върху опазване живота и здравето на най-малките членове на нашето общество – децата.

        Под формата на забавни игри, специалист „Първа помощ“ в БЧК – Ямбол запозна децата с основните правила за безопасно движение по пътищата и елементарни способи за оказване на първа помощ при травми, причинени от пътен инцидент.

        С много желание, старателност и ентусиазъм, децата повтаряха всяка стъпка от алгоритъма на действията при различни наранявания.

        В края на урока децата обещаха да спазват всички правила за безопасност на движението, винаги да помагат на дете, което се е наранило и пожелаха представители на БЧК – Ямбол отново да ги посетят за да научат още много интересни и полезни неща .

      

 

                                                  ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ