Осем задържани при спецоперация на полицията

 

При спецоперация на територията на област Ямбол са задържани 8 лица,  образувани са 8 досъдебни производства, разкрити са 16 престъпления

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасност на движението бе проведена вчера (16.06.2020 г.), под наблюдението на Окръжна  и Районна прокуратура – Ямбол. В рамките на операцията са извършени проверки на 64 обекта – автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти. Проверени са 543 граждани и 389 превозни средства. Разкрити са 16 престъпления – кражби от частни имоти, от автомобили и търговски обекти, притежание на наркотици и грабеж. Задържани са 8 лица. Издирени са 2 лица. Образувани са 8 досъдебни производства и 3 преписки за предварителна проверка.

В качеството им на обвиняеми за извършени кражби на вещи и пари от леки автомобили  и търговски обекти, са привлечени двама от задържаните и с прокурорско постановление един от тях е задържан за срок от 72 часа.

Повдигнато е обвинение на 18-годишен от Ямбол, за извършен грабеж  на 14.06.2020 г. в областния град. Разследването продължава.

При проверка на 30-годишен мъж от областния град е установено, че той държи в себе си около 8 грама тревиста маса – марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

Установена е съпричастността на 17-годишен младеж към две кражби на пари от частен дом и от търговски обект на територията на община Стралджа. Парите, обект на посегателствата, са върнати на собствениците. Работата по случаите продължава.

В частен имот в ямболско село са установени 8 складирани автомобила, излезли от употреба, придобити от физическо лице, което няма регистрация като търговец по реда, определен от ТЗ. Проверката по случая продължава.

В рамките на акцията са съставени  95 акта за установени административни нарушения. 

 

17.06.2020 г.
Татяна Павлова