Осем жени в осем изречения: Мария Цветкова

 Родена е в Ямбол и носи любовта  към родния град дори и далеч от него.  Журналист и автор на военноисторическата документална поредица, посветена на героизма на българския воин по време на Първата световна война “Помни войната 1915-1918”, народен представител в 44-ото НС. Тя е Мария Цветкова.

– Жената е… и трябва да остане нежната половина на човечеството. Красива като цвете и силна като водата, която дълбае и най-твърдата скала. Жената е майчина обич, любов, носител на семейни ценности, морал и добродетели.

Истинска съм, когато…  казвам на близките си, че ги обичам, отстоявам каузи, в които вярвам, изпълнявам обществения си дълг като гражданин, журналист и политик, също и когато говоря за българския идеал Мизия, Тракия и Македония.

В чантата си винаги нося…  малка икона на Света Богородица, телефон и парфюм.

Разсмива ме… политическата сатира и доброто чувство за хумор.

Не обичам да показвам… лични проблеми, неуважение и негативни емоции.

–  В свободното си време… съм със семейството си, чета исторически книги, пиша сценарии за документални филми, пътувам и изкачвам планински върхове.

–   Ако управлявах света… щях да търся справедливост, мир, запазване на изконните семейни ценности и културната идентичност на нациите. 

–   Благодарна съм за… семейството, което имам – дъщеря, с която се гордея, съпруг, който обичам, родители, на които се възхищавам, както и за всеки ден, в който аз и моите близки сме здрави и за това, че съм се родила българка.