Осемнадесето областно ямболско фермерско-занаятчийско изложение

Уважаеми дами и господа,

Имаме удоволствието да поканим  на Осемнадесетото областно ямболско изложение за местни продукти и занаятчийски изделия, което ще се състои на 25.04.2024 г. (четвъртък) на пл. „Освобождение“ в гр. Ямбол.

В редовния формат на изложенията, провеждащи се всеки последен четвъртък на месеца в гр. Ямбол, за пръв път на вниманието на жители и гости на града ще има и занаятчийски продукти, сътворени от местни дами – занаятчии, познати на ямболци като „Арт фантазии – Ямбол“, а именно „Майсторилницата на Краси“, „Арт ателие Мая“ и „Вълнените фантазии на Руми“. Техните изделия, създадени с внимание и лично отношение, са плод на собствени труд и въображение и намират приложение както в ежедневието, така и създават чувство за красота, уют и българщина в дома.

В Осемнадесетото изложение участие ще вземат нови участници-производители. Пчелари от с. Добрич, общ. Елхово и с. Калчево, общ. Тунджа ще се присъединят към вече познатите на ямболци с богатото си разнообразие от качествени мед и пчелни продукти пчелари от общините Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа.

Младият производител на зеленчуци от хановската ферма „Нордиг“ Георги Събев отново ще предложи на фермерското изложение уникални за региона, а и страната зеленчуци, отглеждани с грижа за природата и съобразно принципите на регенеративното или познато още като възстановяващо почвата земеделие.

Участие в това изложение ще вземат и най-новата мандра в Ямболско – Мандра Ситос, от с. Ситово, община Болярово, както и двама местни винопроизводители – Винарска изба „Вила Меден“ от с. Меден кладенец, общ. Тунджа и Земеделски производител Росица Стоева от с. Иречеково, общ. Стралджа.

На изложението ще могат да бъдат закупени и лавандулови продукти от с. Гълъбинци, общ. Тунджа, както и пресни и сезонни зеленчуци на младото семейство Петрови също от с. Гълъбинци.

Биологичните брашна, семена и олио, които се произвеждат в с. Симеоново, общ. Тунджа, също ще бъдат на познатото място на 25-и април на вниманието на жителите и гостите на гр. Ямбол.

Осемнадесетото областно ямболско фермерско-занаятчийско изложение се организира от нашата фондация „Ямбол – вкус и традиции“ в партньорство с Община Ямбол и Ямболската търговско-промишлена палата.

Това вече утвърдено събитие помага на потребителите, като им дава възможност да създават директен контакт  с утвърдени и нови местни производители, а на производителите и творците от територията на Ямболска област дава видимост и възможност да създадат трайна мрежа от ценители на техните продукти и изделия. 

Нека правим осъзнат избор като потребители и избираме и подкрепяме местните производители и творци!

Ще се радваме, ако посетите и популяризирате събитието сред членовете на поверения Ви екип и те посетят изложението, което ще продължи от 08:00 до 18:00 ч. на 25.4.2024 г. (четвъртък) на площад „Освобождение“ (пред Безистена) – южна страна.

С уважение,

Антоанета Събева

Фондация „Ямбол – вкус и традиции“, управител