Определиха носителите на наградите за 24 майв Ямбол

Специализирана комисия, председателствана от заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов, определи носителите на наградите по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост, които се връчват всяка година на основание на Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол.

Кметът на общината Валентин Ревански и председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков удостоят отличените с награди на празничната церемония на 24 май.

Награда за образование и наука на името на Ради Ив. Колесов в категория „Предучилищен етап“ ще получи Антоанета Цонева, старши учител в ДГ „Червената шапчица“ за високи постижения в областта на просветата.

С приза в категория „Начален етап“ ще бъде наградена Виолета Колева – Вълчева, старши учител в ОУ „Любен Каравелов“.

В „Прогимназиален етап“ отличието ще получи Бистра Парашкевова, главен учител в ОУ „П. Р. Славейков“.

Катя Георгиева, старши учител в ПМГ „Атанас Радев“, ще бъде удостоена с наградата за образование и наука на името на Ради Ив. Колесов в „Гимназиален етап“.

Йордан Милков, директор на ЕГ „Васил Карагьозов“, ще получи отличието в  категория „Педагогически специалисти с ръководни функции“.

Наградата за образование и наука на името на Ради Ив. Колесов за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката е присъдена на Донка Георгиева, старши учител в ПМГ „Атанас Радев“.

 Педагогическият колектив на ПГТ „Алеко Константинов“ ще получи приз за „Преподавателски екип или научен екип“ за високи постижения и високопрофесионална дейност в областта на просветата.

С наградата за образование и наука на името на Ради Ив. Колесов за „Преподавателски екип или научен екип“ ще бъде удостоен и педагогическият колектив на ПГИ „Георги Стойков Раковски“.

Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ ще получат поетесата Иванка Миткова, Янка Николова, член на читалищното настоятелство на НЧ „Пробуда 1909“ – Ямбол, – за високи постижения в областта на културата, Галина Димитрова, старши учител в ОУ „Николай Петрини“, Йорданка Йорданова, старши учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – за високи постижения в областта на просветата, Димитрина Петрова, бивш заместник-директор на ОУ „Данчето и Митошка“ и на отдел „Просвета“ в Община Ямбол, за особен принос в образователното дело.

Тази година награда на името на Жорж Папазов за принос в областта на културата няма да бъде връчена.