Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Методи Т., който управлявайки автомобил с превишена скорост и след употреба на алкохол, причинил смъртта на мъж от гр. София

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Методи Т. (на 37г. от гр.София).  Той е подсъдим за това, че на 14.04.2014г. около 17.00ч. на АМ“Тракия“, в района на км.282, в отсечката между паркинга до с.Кабиле, обл.Ямбол и кръстовището с път I-7 – пътен възел до с.Зимница, обл.Ямбол, в посока от гр.София за гр.Бургас, при управление на МПС – лек автомобил „Мазда“ с превишена скорост – около 164км/ч., след употреба на алкохол – с концентрация на алкохол в кръвта си 1,89 промила, нарушил правилата за движение, в резултат на което е предизвикал ПТП и по непредпазливост причинил смъртта на К.Й.от гр.София, като деянието е извършено в пияно състояние – престъпление по чл.343, ал.3, предл.1, бук.”б”, предл.1 вр. ал.1, бук.”в” вр.чл.342, ал.1 от НК.

Самостоятелната катастрофа е настъпила в резултат от превишената скорост и изпитото количество алкохол от страна на водача. Починалият мъж е пътувал заедно с него на предната дясна седалка. След загуба на управлението автомобилът се е преобърнал няколко пъти и е преустановил движението си в крайпътните площи.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 23.06.2017г.