Общинските съветници от групата на ГЕРБ в ОбС Ямбол ще подкрепят предложения бюджет на предстоящата сесия

На предстоящата сесия на Общински съвет Ямбол групата съветници на ПП ГЕРБ ще подкрепи предложения от кмета и администрацията бюджет на община Ямбол за 2022 година. Това заявиха на брифинг днес председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ и общински ръководител на партията Александър Стойков и съветниците Георги Миланов, Георги Георгиев и Ефтим Важаров.

„Ние като съветници от ПП ГЕРБ и като политическа партия сме подкрепяли до сега всички решения касаещи и водещи до развитие на града, и в интерес на гражданите. Това е рекорден за община Ямбол бюджет, с голям касов остатък и продължаващо изпълнение на редица проекти“, това каза в подкрепа на заявената позиция Александър Стойков. В процеса на разработване на проекта за бюджет за настоящата година общинското ръководство на ГЕРБ и съветниците проведоха редица срещи с граждани и получиха множество предложения от гражданите с искане за включване в бюджета. Една част са включени в проекта с капиталовите разходи, а за други съветниците са получили уверение от ръководството на общината, че ще се търсят възможности за тяхното финансиране и реализиране.

Общинският съветник Георги Миланов подчерта, че в случая не е важно кой какви предложения прави по квартали, улици…, а да се включват в капиталовата програма и се реализират. „Нормално е и ГЕРБ и БСП да имат много конкретни предложения, защото имаме структури по места и активни членове, които дават предложения“, каза Миланов.

„От ПП ГЕРБ винаги сме работили за развитието на регионите“, подчерта общинският ръководител на партията. „Всички сме свидетели колко средства се отпускаха за общините при правителствата на Бойко Борисов. Все още с тези средства се реализират и в момента проекти. За съжаление това, което сега забелязваме при това правителство е липсата на подкрепа за община Ямбол“, каза Александър Стойков.

Една от препоръките отправена от общинския съветник Георги Миланов по отношение на бюджета и дейността на администрацията е да има надграждане развитието на общината с планиране и разработване на нови стратегически проекти. „За да не изпаднем във вакуум по отношение и на новия програмен период и на Плана за възстановяване е добре, освен реализирането на старите проекти на предишното управление, да се разработват и нови“, категоричен е общинският съветник.