Община Ямбол с награда от кампанията „Образцова община”

Община Ямбол получи приз „Градски дух” от пилотното издание на класацията „Образцова община“ на вестник „24 часа“. Отличието бе връчено на кмета Георги Славов на церемония вчера в Бургас в рамките на кампанията за Югоизточния регион.

Отличието за Ямбол е на база вота на читателите на изданието, които чрез гласуване са изразили своята активна подкрепа. Критерият „Градски дух“ отразява чувството за принадлежност, за солидарност, за обща цел и идентичност на конкретната общност. Също така тази награда олицетворява всичко онова, което кара гражданите да се чувстват горди, че са родени или живеят в конкретното населено място. Индексът измерва още уникалността на местните традиции, състоянието на културните и исторически символи на даден град.

С проекта си „Образцова община“ медията цели да открои и насърчи добрите практики в местното самоуправление, както и да покаже положителния опит на общините, който да служи за пример на останалите. На този етап излъчването на победителите става на регионален принцип, като в края на кампанията през есента  ще бъде връчена и Голямата награда – тя ще бъде за общините, събрали най-много точки по всичките пет групи критерии в националното класиране.