Община Ямбол стартира традиционната си Коледна благотворителна кампания „Подай ръка – спаси живот“

Община Ямбол стартира продажбата на коледни благотворителни картички в рамките на традиционната за града кампания „Подай ръка – спаси живот“.

На символична цена от 1 лев се разпространяват общо 10 вида картички, които бяха избрани в конкурса за детска рисунка на тема „Коледа“ в конкуренция от над 700 постъпили творби на деца от ямболски училища и детски градини.

Ежегодно в инициативата се включват хиляди граждани, като  разпространението на картичките се подпомага от учебните заведения, културни и държавни институции, представители на бизнеса, неправителствени организации.

Картичките могат да бъдат закупени в изнесените пунктове по детски градини, училища, институции, както и в сградата на община Ямбол – от Центъра за услуги и информация или в стая 221. Телефони на заявка: 0895 599 655, 0895 599 630.

Коледната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“ се провежда по инициатива на кмета Георги Славов от 2008 година. Целта е да се попълни фонд от целеви средства, които се разпределят през годината за подпомагане на ямболски деца и младежи до 30-годишна възраст, които се нуждаят от спешно медикаментозно или оперативно лечение, което не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове. Отпускането на помощта става с решение на сформиран Обществен съвет, в който влизат представители на община Ямбол, общински съветници, директори на здравни заведения и на РД „Социално подпомагане“, представители на неправителствени организации и медии.

За своите осем издания досега, по кампанията бяха събрани близо 100 000  лева, с които бяха подпомогнати 36 деца и младежи в тежък за тях и семействата им момент.

Освен, че дарява надежда на нуждаещите се, кампанията приобщава хиляди ямболлии към една благородна кауза и е пример за активна съпричастност и солидарност на хората в общността.

2_podai_raka_spasi_jivot-2016_plakat