Община Ямбол модернизира заплащането за паркиране в „Синя зона“

Община Ямбол въвежда допълнителна система за заплащане на паркомясто в „Синя зона“. Това вече ще може да се случва и чрез QR-код – опция, която  значително ще улесни гражданите. Този метод позволява бързо и лесно плащане, без нужда от сваляне на мобилни приложения – необходимо е само да се използва камерата на телефона.

Стикери с QR-кодове вече са поставени на всички указателни табели в зоната за платено паркиране в град Ямбол.

 Удобството е достъпно не само за потребители на Google Pay и Apple Pay, които заплащат паркиране с един клик, но и за тези с дебитни и кредитни карти. Опцията е подходяща и за чужденци, благодарение двуезичността на стикерите и на самата разплащателна система.

Процесът след сканиране на QR-кода включва избор на време за престой, въвеждане на номера на автомобила и имейл за кореспонденция. След натискане на бутона „Плати“, потребителят се прехвърля към виртуален ПОС-терминал и получава електронен фискален бон при желание. Системата автоматично засича оставащото време от заплатения престой, а платежният метод позволява  удължаване на времето за паркиране или плащане за друг автомобил.

Най-краткият престой, за който може да се плати чрез тази опция, е един час. 

Община Ямбол демонстрира иновативност и прогресивен подход към осигуряването на достъпност и удобство, както за своите граждани, така и за гостите на града.