Община Ямбол и Духовият оркестър подариха блестящ концерт на гражданите за Деня на българската община

smart

   Духовият оркестър към НЧ „Съгласие-1862“ изправи на крака пълната зала на Община Ямбол с невероятните изпълнения на „Бохемска рапсодия“ и диксиленд на 11 октомври. „Един концерт е невероятен само, когато има и невероятна публика“, сподели диригентът маестро Васил Шейтанов с поклон към зрителите, които аплодираха напълно заслужено музикантите.

   Концертът беше подарък за гражданите от Община Ямбол и духовия оркестър по повод Световния ден на музиката-1 октомври и Деня на българската община и местно самоуправление -12 октомври. За Градския духов оркестър той беше истинско вълнение, защото сега имаха възможност да покажат професионализма си не само с маршовете, които ямболци слушат по време на всяка тържествена церемония в Ямбол, а с впечатляващ музикален спектакъл от джаз, суинг, поп-рок… В програмата им бяха включени неостаряващи хитове на световната сензация Карлос Сантана, на легендарната шведска група АББА, на чутовния певец и композитор Фреди Меркюри, на забележителния Джордж Гершуин, на един от най-известните композитори от края на 20 век Ендрю Лойд Уебър и на краля на суинга Глен Милър. Подкрепяха ги и  гостуващи музиканти от Бургас, както и емблематичният ямболски музикант Любомир Воденичаров – Лъвето. 

   Маестро Шейтанов изрази благодарност към общинското ръководство за подкрепата, както и надежда съставът на  духов оркестър да продължава да се попълва от млади музиканти.

smart
smart