Община Ямбол започна ремонт на спортните площадки в три училища

Община Ямбол започна поетапен ремонт на спортните площадки в три ямболски училища, вече е ремонтирано игрището в комплекс „Георги Бенковски“ до блок 21. Там е положена нова винилова настилка. Тази площадка е с най-големи размери от всички изброени и се надяваме, че ще се използва активно от младежите в квартала.

В момента се полага настилката на територията на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. В двора се изгражда площадка за мини футбол с изкуствена тревна настилка, възстановяват се волейболно и баскетболно игрище с настилка тип „тартан“.

Изборът на това учебно заведение е свързано с факта, че то се намира в геометрични център на големия ямболски квартал „Аврен“, в близост са и други три големи жилищни комплекса. Дворът е достатъчно голям, за да бъде използван и за други видове спорт.

Предстои и ремонт на две баскетболни игрища в комбинация с игрище за мини футбол в Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“ в квартал „Каргон“. Такава спортна площадка ще бъде изградена и в двора на Профилирана гимназия „Васил Левски“ в централната градска част.

Игрищата ще бъдат със свободен достъп и ще могат да се използват от всички граждани на Ямбол извън учебните занятия, както и в почивните дни. На всеки от обектите ще бъде монтирано и видеонаблюдение за по-голяма безопасност на хората и с цел превенция на вандалски прояви.

Финансирането е от бюджета на Общината, с изключение на площадката в Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, но и в този проект училището има частично самоучастие.

Идеята за отварянето на училищни дворове е добра практика, заимствана от други големи областни градове.

Ако проектите бъдат успешни и се пазят от ямболските младежи, игрища се бъдат изградени и в други училища в нашия град. Ръководството на Община Ямбол неведнъж е заявявало, че сред неговите приоритети е развитието на откритите пространства в ползва на жителите на града. Община Ямбол моли всички граждани да пазят съоръженията, след като те бъдат изградени.