Община Ямбол Ви кани на безплатно автокино на 9 и 10 септември

Ямбол отново ще стане арена за автокино на открито. В две последователни вечери любителите на филмовото изкуство ще имат възможност да се насладят на успешните български филмови ленти „Бензин“ и „Голата истина за група Жигули“.     Гости по време на прожекциите ще бъдат любими актьори от филмите. Автокиното се осъществява със съдействието на Община Ямбол и ще бъде позиционирано на паркинга на хипермаркети „Технополис“ и „Практикер“, като теренът за него се предоставя безвъзмездно от двете търговски вериги.

Екшънът “Бензин” ще очаква зрителите на 9 септември, четвъртък, от 20:30 часа. Преди прожекцията феновете на българското кино ще могат да разговарят с Асен Блатечки – режисьор и изпълнител на главната роля в лентата.

Сюжетът ще разкаже на зрителите как автомобилен състезател и механик се връща към живота след 15 години прекарани в затвора, за да изпълни последното обещание към убитата си любима. Филмът е заснет във Варна, като работата по него продължава цели 10 години. И други известни български актьори играят важни роли в продукцията – Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева и Лиляна Станаилова, както и големите звезди Майкъл Медсън и Съли Ерна.

На 10 септември, петък, отново от 20:30 часа, любителите на седмото изкуство ще могат да видят още едно заглавие – „Голата истина за група Жигули“.

Филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Но един ден неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново.

Режисьор е Виктор Божинов, а в ролите може да видите Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Август Попов, Параскева Джукелова и др.

Паркирането на автомобилите ще започне в 19:00 часа. Автокиното се гледа от автомобил, на екран с големина 5м х 10м и на височина от земята 2м. Звукът се приема от радиото в автомобила, на съответната честота за града, изписана на екрана в деня на прожекцията. Организаторите лично на място ще разпределят и насочват всеки автомобил, за да има необходимата видимост. Всяка от аудиосистемите ще бъде настройвана така, че да получава най-добрия звук в автомобила.

И за двете прожекции входът е безплатен!

Припомняме, че първото автокино в Ямбол се проведе преди няколко месеца и премина при голям интерес.

Поради повишаващата се заболеваемост, тази година, Община Ямбол отмени провеждането на филмов фестивал в Лятното кино. Автокиното е алтернативен и безопасен начин да се достигне до публиката, която заслужава да се наслади на българското филмово изкуство.