Община „Тунджа“ ще отпусне 10 000 лв. за лечението на малкия Митко

Община „Тунджа“ ще подкрепи с 10 000 лв. лечението на малкия Митко, съобщи кметът Георги Георгиев на редовния брифинг с медии. Средствата са от Фонда за подпомагане на ученици и студенти с високи постижения в образованието, изкуството и спорта и за лечение на деца, събрани на Коледния благотворителен бал.
Хубаво е, че можем да подкрепим тази високо хуманна кауза да се помогне за лечението на това дете, чийто баща е от с. Могила, коментира още тунджанският кмет.
В общинска администрация ще бъде разгърната и дарителска кампания за събиране на лични средства на служителите за лечението на Митко.
В с. Роза е създаден Инициативен комитет за събиране на средства за лечението на Митко, който организира благотворителен концерт в селото на 14 август от 20 часа. Направени са и кутии, в които хора от селото могат да даряват средства.
Петгодишният Митко претърпя една операция за трансплантация на костен мозък в Израел след две тежки онкологични диагнози, но за съжаление тя се е оказала неуспешна. При първата операция донор е бил баща му но сега се нуждае от спешна втора трансплантация, на която донор ще бъде майка му.
Състоянието на детето се влошава и поради риск за живота му то е изолирано в стерилна стая, затова средствата трябва да бъдат събрани максимално бързо.

Дарителска сметка на семейството:
Уникредит Булбанк
IBAN: BG42 UNCR 7000 1524 6654 90
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Димитър Димитров Карарадев (дете)

Лична сметка на семейството:
ОББ
IBAN: BG46 UBBS 8002 1056 0316 40
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Катя Ивова Иванова (майка)

PayPal:
kararadev-dmtr@abv.bg