Община „Тунджа“ с приз от конкурса „Кмет на годината“

    В първата година от настоящия мандат Община „Тунджа“ бе отличена в конкурса „Кмет на годината“. Призът е в категория „Образование“.
    “ Тази награда приляга на общината ни заради многото местни политики, които имат и своите национални проекции – безплатните детски градини; повсеместната целодневна организация на образователния процес; безплатното обедно хранене в тунджанските училища.
А сега… Сега строим физкултурен салон; ремонтираме детски градини с европейски средства; проектираме нова яслена група; разкриваме нова услуга в подкрепа на личностното развитие на подрастващите – Общностен център за деца и семейства.“, коментира кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, който получи наградата на специална церемония.  
    „Посвещавам тази награда на всички учители в учебните и детски заведения на общината. Аз по душа и призвание съм учител и знам колко много усилия, труд, емоция и страст има в тяхната работа.
Благодаря на екипа, с който работя. На колегите от общината и в нашите села. Тази награда е тяхна и е плод на колективния дух, който заедно споделяме.“, допълни още той. 
 
    Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: „Кмет на годината“, „Кмет на гражданите“, „Градска среда“, „Смарт сити“, „Туризъм и култура“, „Спорт и младежки инициативи“, „Социална политика“, „Образование“. Във всяка категория на конкурса има по трима победители – за малка, средна и голяма община, според населението в нея.

Ето победителите в отделните категориите на конкурса „Кмет на годината” 2024:

  • „Кмет на годината“ – (за малка община) Йордан Младенов – Пещера, (за средна община) Ангел Джоргов – Самоков, (за голяма община) Калин Каменов – Враца
  • „Кмет на гражданите“ –  Владимир Александров – Етрополе, Донка Михайлова – Троян, Станислав Владимиров – Перник
  • „Градска среда“ – Душо Гавазов – Мъглиш, Павел Гуджеров – Раковски, Валентин Ревански – Ямбол
  • „Смарт сити“ – Деян Иванов – Белослав, Огнян Атанасов – Кюстендил , Валентин Христов – Плевен
  • „Туризъм и култура“ – Диана Овчарова – Ивайловград, Страцимир Петков – Ловеч, Таня Христова – Габрово
  • „Спорт и младежки инициативи“ – Иво Цветков – Бяла Слатина, Желязко Гагов – Панагюрище, Станислав Дечев – Хасково
  • „Социална политика“ – Емануил Манолов – Аврен, Николай Минков – Първомай, Станислав Дечев – Хасково
  • Образование“ – Душо Гавазов – Мъглиш, Станчо Ставрев – община „Тунджа“, Калин Каменов – Враца