Община Тунджа отбеляза Международния ден на възрастните хора с празнични събития и мост между поколенията

Днес, 1 октомври, пенсионерските клубове в община „Тунджа“ отбелязаха Международния ден на възрастните хора с редица празнични инициативи, които събраха млади и стари в духа на традицията и общността. Деца от детски градини и училища отправиха сърдечни поздрави към възрастните хора в клубовете, изпълвайки деня с усмивки, топли пожелания, музикални и танцови изпълнения.
Особено емоционално беше празнуването в село Тенево, където се проведе кулинарният конкурс „Теневската баница на баба“. Местните жени, както и гостуващите, показаха своите кулинарни умения, споделяйки традиционни рецепти, а журито и гостите имаха удоволствието да опитат най-добрите баници. Накрая бе излъчен и победител в конкурса, журиран от кметовете на селата Тенево – Гергана Трънкова, Ханово – Петя Йорданова и Маломир – Иван Иванов.
Пенсионерски клуб „Дълголетие“, село Дражево отбеляза своя 20-годишен юбилей. Годишнината беше чествана с много радост, спомени и веселби. С едноминутно мълчание бяха почетени част от членовете учредители на клуба, които вече не са между живите. Членовете на клуба изразиха благодарност за подкрепата, която получават през годините от общината и отбелязаха колко важно е мястото за социалния им живот.
Денят беше изпълнен с много емоции, радост и забавления, които още веднъж подчертаха силата на връзката между поколенията и значимостта на грижата за възрастните хора. Община „Тунджа“ ще продължава да подкрепя своите възрастни граждани, като организира и насърчава инициативи, които обединяват общността и съхраняват традициите.