Община „Тунджа“ организира конкурс за изпълнение за Деня на народните будители

За Деня на народните будители община „Тунджа“ организира конкурс за изпълнение на стихотворение от български автор за всички тунджански деца и ученици.

Заради пандемичната обстановка конкурсът няма да е присъствен. Всички желаещи да се включат в него, трябва да представят видеозапис, който може да бъде записан и с телефон.

Получените записи ще бъдат публикувани на 1 ноември на официалната страница във Фейсбук на община „Тунджа“ като поздрав на тунджанските деца за Деня на народните будители.

Конкурсът ще се проведе в 4 възрастови групи в две категории – за най-добре изпълнено стихотворение и за най-добре подбрано стихотворение. Първата възрастова група е за деца до 7 години, втората – от I до IV клас, третата от V до VII клас, четвъртата от VIII до XII клас.

Жури в състав – актрисата Велика Видева, председателят на Дружеството на писателите Тенко Тенев и зам.-кметът на община „Тунджа“ Димитър Димитров ще оцени изпълненията във всяка възрастова група, победителите ще получат награди.

На изпълнението с най-много харесвания ще бъде присъдена наградата на публиката.

Изпълненията се изпращат до 29 октомври на имейл contact.tundzha@net или на съобщение на официалната страница във Фейсбук на общината https://www.facebook.com/tundzhabg с данни за изпълнителя.