Община „Тунджа“ организира бал за седмокласниците и отличниците

Бал на седмокласниците и на отличниците организира Община „Тунджа“ за достоен финал на учебната 2022 – 2023 година. В него взеха участие седмокласници от осем тунджански училища и отличниците от 5 до 12 клас.
Празникът започна с официална церемония в НЧ „Никола Й. Вапцаров“ с. Генерал Инзово, където бяха връчени поздравителни адреси от кмета на Община „Тунджа“ до всеки завършващ седмокласник и грамоти и еднократно финансово стимулиране на отличниците от 5 до 12 клас, осигурени от средствата, дарени на Коледния благотворителен бал.
„Образованието е дълго пътуване и започва от семейството, преминава през вълшебния свят на детството в детската градина и продължава в храма на знанието и просвещението – училището. … Вашата лична училищна история е стойностна част от нещо по-голямо – от духа и от традициите на училището ви и на образователното дело в общината“, каза в поздравителното си слово към учениците кметът Георги Георгиев и ги призова да продължат обучението си в 8 клас в професионалните паралелки на двете общински училища в Тенево и Скалица.
Водещ на празника беше Нона Русева, която само преди година беше в ролята на завършващ седми клас в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Роза.
Децата от група „Пингвини“ с. Генерал Инзово поздравиха учениците със стихове, завършващата седмокласничка в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Скалица Виктория Деянова поздрави всички участници с вечните песни „Един неразделен клас“ и „Една българска роза“, а Детска фолклорна формация „Магия“ при НЧ „Джон Атанасов“ с. Бояджик представи пролетен танц. Една голяма част от момичетата в танцовата група са завършващи седмокласници в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Бояджик.
Общата снимка на сцената постави финал на официалната част, за да продължи празникът с парти и забавление край общинския басейн в с. Генерал Инзово.
Гости на събитието бяха кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, заместник-кметовете ветла Стоянова и Димитър Димитров, секретарят на Общината Галина Иванова и кметът на с. Генерал Инзово – Мартин Енев.