Община „Тунджа“ обяви начало на благотворителната кампания „Великден за баба и дядо“

    Община “Тунджа” обявява начало на благотворителната кампания „Великден за Баба и Дядо“. Тя ще се проведе за трета поредна година като израз на съпричастност, солидарност, човечност към самотните, нуждаещите се и социално слабите граждани на община „Тунджа“, които са сами на най-големия християнски празник – Великден.

     Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев призова тунджанци всички заедно да им подарят един вълнуващ и незабравим празник. С даренията ще се осигури великденски обяд на най-нуждаещите се и ще им покажат, че не са забравени и сами на празниците.

     Той припомни, че тази благотворителна кауза е възникнала в условията на пандемия през 2020 г. и е обединила усилията на общинска администрация, бизнеса и дарители. Тя е продължила и през 2021 г., когато точно на Великден тунджанската благотворителност достигна до 1732 нуждаещи се самотни възрастни.

Дарителската сметка на община „Тунджа“ е:

IBAN: BG39IABG70948400438000

BIC: IABGBGSF,

код за вид плащане: 445100

За „Великден за баба и дядо“

„Вярвам, че и тази година тунджанци ще докажем, че сме хора с големи и щедри сърца още повече, че това ще бъде достоен завършек на празниците, посветени на 35-години от създаването на общината, защото Великден е само два дни след 22 април – Денят на община „Тунджа“, каза още Георги Георгиев.