Община „Тунджа“ насърчи талантливи тунджански деца

В навечерието на Деня на детето – 1 юни, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев връчи еднократно финансово стимулиране на талантливите тунджански деца – близнаците Димана и Янимир  Демиреви от с. Маломир, които са носители на многобройни награди от национални и регионални фолклорни фестивали и неведнъж са участвали в събития и празници на общината.

Искаме да ги насърчим, за да продължават все така да бъдат радост и гордост за родителите и близките си и за цялата община „Тунджа“, каза тунджанският кмет, а Димана изпя като поздрав една от многобройните народни песни, с които се изявява на сцена.

Той съобщи, че общината е привела и 10 000 лв. по сметката на Виктор Костадинов от с. Кабиле за подпомагане рехабилитацията и лечението му в клиника в Истанбул.

„В момента Виктор отново е на рехабилитация в Турция с родителите си. За нас остава удовлетворението, че му помагаме, защото напредъкът му е голям и е видим за всички. Радваме се, че трета година успяваме да подкрепим него и родителите му в борбата им той да проходи“, допълни още Георги Георгиев.

За тази година общината е подпомогнала общо 30 деца, ученици и студенти с 16 стипендии, 13 еднократни финансови стимулирания и една сума за лечение и рехабилитация на обща стойност 23 540 лв.  Средствата са от събраните на Коледния благотворителен бал. С тях е планирано да се провеждат и летни лагери за тунджанските деца.