Община „Тунджа“ кандидатства в инициативата на „НЕСТЛЕ България“ „SOS Залесяване“

Община „Тунджа“ кандидатства в инициативата на „НЕСТЛЕ България“ „SOS Залесяване“ с благородна и патриотична кауза – възстановяването на парка и паметника „Априлец“ в село Бояджик, като място за поклонение пред подвига и саможертвата на българите по време на едно от най-големите зверства в нашата история – Кървавото хоро и Бояджишкото клане, след бунта на местните хора срещу турското робство.
Идеята за възстановяването на тази светиня на националната ни история е на местните хора – Сдружение с нестопанска цел „Истинският живот на село“ и кметство село Бояджик.
Паркът и паметникът се намират точно на мястото, където се случва тази кървава трагедия – част от нашата история, в която по чудо оцелява бащата на Джон Атанасов, чиито корени и род са именно от село Бояджик.
Община „Тунджа“ изработи проекта за озеленяването и възстановяването на тази патриотична национална светиня, а неговото изпълнение ще е дело на общината, местната общност и всички сърцати българи, които искат да са част от тази благородна кауза.
Можете да подкрепите проекта, като гласувате за него на следния линк: https://www.nestle.bg/bg/misia-zalesyavane-2024
Под проектите ще намерите и формата за гласуване, която е отворена до 25 юли!