Община „Тунджа“ дари 5000 лв. за рехабилитация на малкия Виктор от с. Кабиле

Първите средства от Коледния благотворителен бал – 5000 лв., вече са приведени за рехабилитацията на 6-годишния Виктор от с. Кабиле. За да покажат голяма си гордост – първите самостоятелните крачки на Виктор след поставянето на ботокс в турската клиника в Истанбул, при кмета Георги Георгиев и ръководството на Община „Тунджа“ дойдоха Виктор и неговите родители.

„Най-голямата радост за нас и за всички дарители е напредъкът на Виктор. Толкова е различно състоянието му от това, което беше в края на 2019 г., когато се видяхме за първи път“, не скри вълнението си Георги Георгиев. Той поздрави родителите за всеотдайността и борбеността и ги увери, че могат да разчитат на подкрепата на общината и занапред.

От 2019 г. момчето посещава детската градина в с. Кабиле, защото иска да е сред своите връстници. За три години, откакто е започнала рехабилитацията му в клиника в Истанбул и откакто го подкрепя община „Тунджа“, напредъкът в развитието му е огромен – той общува с околните, винаги е усмихнат и не спира да върви, подкрепян от баща си, а вече прави и първите си самостоятелни крачки. През две седмици семейството е на рехабилитация в Истанбул, затова са им необходими и средства, но резултатът е видим и постиженията в здравословното състояние на момчето са огромни.

Майката и бащата на Виктор благодариха на кмета Георги Георгиев и на дарителите за подкрепата и споделиха, че в турската клиника му викали „момчето на общината“.

Със средства от благотворителните балове и инициативи Община „Тунджа“ подкрепя малкия Виктор от началото на 2020 година. Досега само за неговата рехабилитация през годините са предоставени 34 000 лв. С последните дарени средства семейството спокойно ще замине за следващата рехабилитация на 2 февруари 2023 г.